TEV Eğitim Bursu

TEV Eğitim Bursu hakkındaki bilgi yazısı için tıklayınız!

Başvuru Tarihleri: 1-30 Eylül 2018

BAŞVURU KOŞULLARI

• T.C. vatandaşı olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
  • Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilmektedir.)

ADAY OLAMAYACAKLAR

• Vakıf üniversitesi öğrencileri,
  • Açık öğretim/uzaktan öğretim öğrencileri,
  • Ücretli değişim programında bulunanlar,
  • 25 yaşından büyükler,
  • Hüküm giyenler,
  • Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
  • Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler

başvuru yapamaz.

ÖNEMLİ NOTLAR

• TEV Burs Başvuru Formu'na eklenecek belgelerden herhangi birinin eksik olması,
  • TEV Burs Başvuru Formunun sonunda yer alan Taahhüt, Vicdani Yükümlülük ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilgilendirme Belgesindeki onay ve imzaların eksik olması

durumunda yapılan başvuru geçersiz sayılacak ve aday mülakata alınmayacaktır.

• Seçimler öğretim kurumları tarafından oluşturulacak burs komisyonları tarafından yapılacaktır.
  • Halen bir başka kurumdan burs alanlar TEV bursuna başvuramaz.
  • Kredi Yurtlar Kurumundan burs alanlar TEV bursuna başvuru yapamaz. Kredi ve Yurtlar Kurumundan Öğrenim Kredisialınmasının sakıncası yoktur.
  • Herhangi bir kurumdan burs almayanlar, başvuru döneminde birden fazla kuruma başvuruda bulunabilirler.
  • TEV bursu almaya hak kazanıldığı takdirde, sistemde kayıtlı olan e-posta adresine, gönderilen e-posta'ya onay verdikten sonra bir başka burs/burslar çıkması durumunda derhal diğer burs/burslar iptal ettirilmelidir.
  • Burs kazanan öğrencilere banka hesabı Vakfımız tarafından açılacak ve bildirilecektir. Öğrencilerin önceden hesap açtırmalarına gerek bulunmamaktadır.
  • Öğrencilerin TEV bursuna müracaat ederken üniversitelerinin kendi burs başvuru sürecini de yakından takip etmeleri ve gerekli prosedürü yerine getirmeleri gerekmektedir. (Bazı üniversitelerde TEV bursuna müracaat edilebilmesi için üniversitenin kendi bursuna da müracaat edilmesi gerekmektedir.)
  • Online Burs Başvurusu hakkındaki sorularınız için 444 0 838 nolu telefondan ulaşabilir veya tev_egitim@tev.org.tr e-posta adresine e-posta gönderebilirsiniz.
  • Burslarla ilgili sorularınız için hafta içi 09:00 - 17:30 saatleri arasında arayabilirsiniz.

Detaylı Bilgi için: tev.org.tr