VESTEL İKC'DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Yeni teknolojilerle AR-GE Faaliyetleri Buluşması’ Konulu semineri büyük ilgi topladı. Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla renklenen seminer, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin yenilikçilik ilkesine katkı sağladı. National Geographic Mega Fabrikalar Belgeseli’ne konu olan ilk Türk fabrikası olan ve Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden biri Vestel firmasının AR-GE müdürü Sn. Mehmet NİL Vestel’in bilinmeyenlerinden bahsetti.

Seminerde; ilk konuşmacı üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü, Doç. Dr. M.Özgür SEYDİBEYOĞLU, bir yandan Dünyada ki AR-GE yatırımlarından ve bu yatırımların dağılımlarından ve çıktılarından ayrıntılı bilgiler verirken; öte yandan AB sürecinde olan Türkiye’de yapılan AR-GE araştırmaları altında diğer AB ülkeleriyle karşılaştırmalarını ve Türkiye’nin üyelik sürecinde işlenen fasıllardaki konumunu anlattı.

TTO Koordinatörü Doç. Dr.M. Özgür SEYDİBEYOĞLU

İkinci konuşmacı VESTEL ‘den AR-GE Müdürü Yük. Müh. Mehmet NİL Vestel firmasının AR-GE çalışmalarından, yapılan yatırımlardan ve yatırımlar sürecinde gelişim için hep daha iyiyi hedefleyen Vestel’in insana verdiği değeri vurgularken, işe alım sürecinin öneminden bahsetti. Son olarak yeni gelişen teknolojilerin Vestel üzerinde rakip firmalarla oluşturduğu rekabet stratejileri üzerine konuşurken yeni çıkan teknoloji ile yerli üretimdeki başarılarının kanıtı olan Venus adlı akıllı telefonun tanıtımını yaptı. Venüs’ün akıllı telefon sektöründe başarıları ve başarısızlıkları üzerine konuşan Sn.NİL sıcak ve espirili tavrıyla öğrencilerin sempatisini kazandı.

SN.MEHMET NİL

Bu karşılıklı iletişim sayesinde başarılı geçen Seminer boyunca katılımın yüksek olduğu gözlerden kaçmadı. Her iki taraf içinde yeni atılımlar ve karşılıklı ortak projelerde bulunma dilekleriyle seminer sonlandı.

SEMİNER KATILIMCILARI MUTLUYDU.

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TTO EKİBİ VE VESTEL EKİBİ