Mesleki Yeterlilik ve Akreditasyon Semineri Düzenlendi

" Her proje için 250 bin Euro destek"

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve EGEKOBİDER işbirliği ile gerçekleştirilen bir etkinlikle Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Eğitim ve Öğretim Sektörü Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı’yı konuk etti.

"Mesleki Yeterlilik ve Akreditasyon" konulu bir seminer veren Prof.Dr.Balcı,  İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Adem Tekinay, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tijen Kaya Temiz,  akademisyenler, sanayiciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin bir araya geldiği toplantıda Avrupa Birliği'nin yeni bir hibe destek programı başlattığını duyurarak "Her bir proje için 250 bin Euro civarında destek verilecek" dedi.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe, “Mesleki yeterlilik, akreditasyon ve bunlarla birlikte telaffuz edilen; son on yıldır gündemin merkezinde değerlendirilen bir konu ile ilgili düzenlenen bir seminer çerçevesinde bilgilenmek üzere toplanmış bulunuyoruz” diyerek seminerim hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

EGEKOBIDER Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Güventürk ise, "Dernek olarak da bu tür etkinlikler düzenleyerek ekonominin temel taşı olarak geçen tüm KOBİ'lere destek vermeye çalışıyoruz" dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Eğitim ve Öğretim Sektörü Yöneticisi Prof.Dr.Balcı, Türkiye'de 2006 yılında kurulan Mesleki Yeterlilik Kurumu koordinasyonluğunda mesleki bilgi beceri ölçme ve değerlendirme merkezleri kurulduğunu, bu çerçevede AB'nin yeni bir hibe destek programı başlattığını dile getirerek:  "AB, hibe destek programı kapsamında her bir proje için 250 bin Euro civarında destek verecek. Bu destekler için ayrılan toplam bütçe 4,5 milyon Euro” dedi ve başvuruların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi'ne veya Bakanlığın www.ikg.gov.tr adresi üzerinden yapılabileceğini ifade etti.